Wednesday, December 10, 2014

GEMPAR DISEMBER 2014!! Buy 3 FREE 1 COLLAGEN POWDER.

Assalamualaikum...hari ni nak share DUA berita. Berita gempar nih. Ada yg BAIK dan BURUK. Nak tau apa??
Haaa.....
Berita BAIK ialah Shaklee offer bulan ni BUY 3 FREE 1 Shaklee Collagen Powder dari 10 Disember - 31 Disember 2014.
Berita BURUK nya ialah SELAGI STOK MASIH ADA dan Shaklee akan discontinue jual selama setahun sebab nak upgrade sijil dorang untuk Shaklee Collagen Powder ni. Sebab kerajaan dah buat syarat baru. Jadi Shaklee tak lepaskan peluang untuk tetap jadikan Shaklee Collagen Powder antara yang TERBAIK dari segi kualiti.


Buat yang tertunggu2 PROMO Shaklee Collagen Powder ni boleh GRAB bulan ni. Murah ke tak?? Buy 3 FREE 1 (worth RM298) tu. Nak bli satu-satu pun boleh tak ada masalah. Kalau bli 1 set terus BUY 3 FREE 1 dapat banyak lagi GANJARAN. Nak tau...meh nak share.

Jika beli BUY 3 FREE 1 anda akan dapat:
1. FREE 1 KOTAK COLLAGEN POWDER WORTH RM298.
2. FREE MEMBERSHIP WORTH RM65
3. CASH BONUS WORTH RM 30++

Kalau diikutkan...dengan cash bonus tu...kira diskaun tambahan yg Shaklee bg cuma bayar kemudian tgh bulan hadapan. Best kan?? JIMAT SEHINGGA RM400++ total semua yg dapat dengan pembelian BUY 3 FREE 1. Tapi nak beli satu-satu pun boleh. Contact saya ye...detail ada di bawah:


Friday, December 5, 2014

Sumber Vitamin C dari Makanan

Ok hari ni nak share sikit tentang sumber Vitamin C.
Kita tahu yang Vitamin C ni adalah Vitamin LARUT AIR.
Secara umumnya kita tau yang Oren atau Limau menyumbang vitamin C buat badan kita.
Ada lagi buah-buahan lain yang sumbangkan Vitamin C...antaranya ialah:

Haaaa....banyak kan??
Tak terhad pada keluarga buah dan citrus sahaja.
Ok pasni kalau buah oren tak ada boleh cari buah-buahan lain atau pun sayur-sayuran.
Jangan susah hati k.
Ok buat yang TAK SUKA atau TAK SEMPAT makan buah atau sayuran.
Atau yang pentingkan nak makan yang ORGANIK.
Sebab yang kita makan sekarang ni bukan organik....organik lagi MAHAL harganya.
Buat yang masalah di atas boleh saya cadangkan :

1. SUSTAINED RELEASED VITA C PLUS (Dewasa) tahan 6 bulan (180 tablet)



dan


2. VITA C CHEWABLE PLUS (Kanak-kanak) tahan 3 bulan (90 tablet)



Rasanya memang rasa oren betul sebab tak ada pemanis dan perasa tiruan.
Memang natural cuma ianya diproses.
1 tablet = 7 1/2 biji oren....haaa...hebatkan.
Diperkaya dengan ROSE HIP dan BIOFLAVANOID untuk penyerapan yang MAKSIMA.
Yang paling unik  SUSTAINED RELEASED VITA C PLUS berkonsepkan PELEPASAN SETIAP JAM.
Jika berminat boleh dapatkan dari saya SID Shaklee yang bertauliah.
Hubungi saya seperti di bawah:







Wednesday, December 3, 2014

Vitamin C....Dos harian??

Assalamualaikum..
Harini saya nak share tentang Vitamin C lagi. Tapi hari ni fokus kepada kadar pengambilan seharian Vitamin C.
Sebenarnya kadar pengambilan Vit C ni adalah BERBEZA bagi setiap individu.
Ia diperlukan bergantung pada faktor umur dan juga jantina. Faktor-faktor yang lain ialah kehamilan dan juga penyakit ikut kadar keseriusan.

Saya mencadangkan pengambilan Vit C melalui supplemen agar mengikut dos yang dicadangkan di Amerika Syarikat seperti jadual dibawah :
Rujukan : Dr Zubaidi

Jika selepas makan Vitamin C anda cirit-birit atau sakit perut. Jadi bermakna dos Vitamin C perlu dikurangkan.
Bagi PEROKOK TEGAR, jumlah Vitamin C harian perlu lebih 45 mg dari yg biasa. Ini kerana asap rokok menyebabkan radikal bebas menghuni dalam badan.
Kanak-kanak 1 hingga 3 tahun dos TIDAK LEBIH dari 400mg sehari.
Kanak-kanak 4 hingga 8 tahun pula TIDAK LEBIH 650mg sehari.
Kanak-kanak 9 hingga 13 tahun TIDAK LEBIH dari 1200mg sehari.

Buat ibu hamil dan menyusu kadar Vitamin C yang dicadangkan ialah 85 mg dan tidak seharusnya mengambil lebih dari 1000mg sehari.

Alhamdulillah...Sustained Release Vitamin C Plus Shaklee berkonsepkan 'PELEPASAN VITAMIN C SECARA BERPERINGKAT' iaitu setiap jam. Jadi Vitamin C tidak akan dilepaskan sekaligus walaupun 1 tablet = 500mg. Ia juga mengandungi Bioflavanoid yang membantu dalam penyerapan Vitamin C yang maksimum. Vitamin C yang tidak diperlukan akan dikeluarkan melalui air kencing dan anggota perkumuhan yang lain. Jadi InsyaAllah tiada Vitamin C yang berlebihan akan tinggal dalam badan kita.
Untuk kesan terbaik saya mencadangkan Sustained Released Vitamin C ni untuk semua kerana ia natural dan telah dijalankan kajian oleh Shaklee.

Untuk kanak-kanak saya cadangkan Vit C Chewable seperti dibawah. Setiap tablet mengandungi 100mg Vit C.

Yang PALING PENTING, air masak atau air putih perlu ambil secukupnya untuk bantu buah pinggang bekerja. 25kg berat = 1 Liter air. Jika anda perlukan Vitamin C boleh hubungi saya dan saya akan hubungi anda secepat mungkin.


Tuesday, December 2, 2014

Radikal Bebas dan Kesannya

Assalamualaikum.
Pagi ni saya nak share tentang radikal bebas memandangkan kita tak berapa aware sangat tentang radikal bebas ni walaupun kita terdedah setiap hari.
Benda apa ni radikal bebas?? Sumber ini saya dapat dari wikipedia.

"Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron, dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok, hasil penyinaran ultra ungu, zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis, iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata."


Radikal bebas ni ibarat RACUN yang akan makan sikit demi sedikit kesihatan kita. Contoh penyakit yang sering dihubungkan dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik karena radikal bebas diperlukan antioksidan.
Sebenarnya, tubuh manusia dapat meneutralkan radikal bebas ini, hanya saja bila jumlahnya terlalu berlebihan, maka kemampuan untuk meneutralnya akan semakin berkurang. Merokok, misalnya, adalah kegiatan yang secara sengaja memasukkan pelbagai racun kimia yang bersifat radikal bebas ke dalam tubuh. Tubuh manusia dibentuk untuk menerima zat yang neutral, sehingga apabila menerima asap rokok, badan akan berusaha untuk mengeluarkan pelbagai racun kimia ini dari tubuh melalui proses metabolisme, tetapi proses metabolisme ini pun sebenarnya menghasilkan radikal bebas. Untuk pengetahuan, kegiatan merokok sama sekali tidak berfaedah untuk tubuh, walaupun dapat ditemui perokok yang panjang umurnya.

Radikal bebas yang mengambil elektron dari sel tubuh manusia dapat menyebabkan perubahan struktur DNA sehingga timbullah sel-sel mutan. Bila perubahan DNA ini terjadi bertahun-tahun, maka dapat menjadi tekanan oksidatif yang menimbulkan berbagai penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung, dan alzheimer. Tubuh manusia, sesungguhnya dapat menghasilkan antioksidan tetapi jumlahnya sering sekali tidak cukup untuk menetralkan radikal bebas yang masuk ke dalam tubuh, dan juga ada beberapa antioksidan yang tidak dapat dihasilkan dari tubuh tetapi harus melalui makanan. Biasanya, supplemen tambahan diperlukan untuk melawan radikal bebas ini.
Sebagai contoh, tubuh manusia dapat menghasilkan glutathione peroxidase, salah satu antioksidan yang sangat kuat, tubuh memerlukan pengambilan vitamin C sebanyak 1,000 mg untuk mendorong tubuh menghasilkan glutahione peroxidase ini. Kita juga perlu mengambil Vit E dan juga Vit A untuk membantu badan melawan radikal bebas ini.

Cadangan saya buat anda yang betul2 nak melawan radikal bebas ni ialah:

1. Sustained Released Vita C Plus


2. Vitamin E Complex


3. Caratomax ( Vitamin A)

Ambil secara konsisten insyaAllah kita akan melawan radikal bebas ini dan menghalang penyakit kronik serta mencapai kesihatan optimum. InsyaAllah.

Berminat untuk mencuba boleh hubungi saya dibawah dan saya akan dapatkan anda secepat mungkin. 


Monday, December 1, 2014

PROMO berGANDA DISEMBER 2014

Assalamualaikum.
Harini dah 2 Disember dan dah kuar OFFICIALLY poster untuk PROMO bulan DISEMBER ni.
Sangat TERUJA sebab bulan ni 2 produk sekali jalan.
Dua-dua produk untuk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit.
Nak tau apa PROMO HEBAT bulan ni??

Taraaa...




PROMO VIT C Sustained Release Plus dan Vit E Complex.
Dua2 ada keunikan tau:

Vit C - Merupakan produk PERTAMA yang menawarkan Vitamin C dengan kawalan pelepasan secara SEMULAJADI yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran yang melepaskan Vit C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.
Vit C adalah sejenis antioksidan yang kuat dan merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, kekuatan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah. Yang paling BEST ni haaa...




Vita-E Complex® -  Mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.
Setiap kapsul sofgel menyediakan:
  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
Vit E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak dimana ia menyokong kesihatan JANTUNG, OTAK dan PROSTAT disamping meningkatkan fungsi paru-paru,kolon dan keimunan.
Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universtiti TUFTS menunjukkan bahawa pengambilan Vit E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga emas.


Jadi apa tunggu lagi....Jangan lepaskan GRAB di bulan Disember ni dengan HARGA TERBAIK.
InsyaAllah.






Sunday, September 28, 2014

Membeli Mealshakes sambil menderma

Bulan September dan Oktober 2014.
Shaklee sasarkan 1 juta Mealshakes akan terjual Buy 3 FREE 1.
Untuk membantu anak-anak yang kurang bernasib baik
Setiap pembelian Mealshakes buy 6 FREE 1, 10% dari belian akan disumbangkan ke My Kasih Foundation.
Jom sama2 membeli sambil menderma.



Marsha (013-9337697)
COD area Tanjung Rambutan, Tambun, Gopeng, Meru, Chemor, Ipoh dan POSLAJU seluruh Malaysia.
Emel: babymamapapaestore@gmail.com

Friday, September 26, 2014

Tips Cantik : Facial Di Rumah.

Assalamualaikum.
Wanita dengan cantik tak dapat dipisahkan.
Namun cantik itu subjektif. Btul tak?
Ok nampak cam dah lari dari tajuk.
Jom kembali ke pangkal jalan...hahaha.
Arini Marsha nak share Tips Facial Di Rumah.
Resepi yang diperlukan ialah:

  1. Sebesen air panas mendidih.
  2. 3 biji Alfalfa Complex
  3. 1 biji SR Vit C
  4. Air ais (sejuk)
  5. Tuala kecil
Ok simple je kan resepi dia?
Ni cara2...

  • Masak air hingga mendidih. Bila dah mendidih masukkan dalam besen kecil.

  • Kemudian balut muka dengan tuala kecil dan mula steam muka dengan wap air panas mendidih tu. Mmg panas. Hati2 dengan wap yg panas. Sebab tu mula perlu dibalut.


 *Pori terbuka selepas di steamkan.*


  • Kemudian, ambil 3 biji alfalfa complex dan 1 biji SR Vita C dihancurkan dan tambahkan air ais utk dijadikan masker.







  • Dah larut semua barulah tepek di muka. Tepek keseluruhan muka dan leher. Dan jadilah macam gambar dibawah. Biarkan ia kering sendiri. Masa tgh proses nak kering tu boleh la buat aktiviti lain...hihi.
  • Bila dah betul-betul kering boleh la basuh muka dengan air biasa sahaja kali pertama. Gosok muka dengan lembut...mask td akan jadi macam scrub. Bila dah bersih dari mask, ulang balik cuci muka dengan pencuci muka masing-masing. Hasilnya...taraaa...muka ni tanpa sebarang calit apa2 pun.



Ok itu sahaja resepi Marsha. Harap dapat membantu kawan-kawan untuk buat mask dirumah. Yang bestnya produk Shaklee bukan hanya untuk dalaman tapi luaran pun boleh. Alhamdulillah.

Marsha | 0139337697
COD area Tg Rambutan, Tambun, Gopeng, Ipoh, Meru, Chemor - PERAK dan POSLAJU SELURUH MALAYSIA.
Email: babymamapapaestore@gmail.com