Sunday, February 15, 2015

Set Pencuci Muka Nutriwhite - Gabungan 16 ramuan botani

Assalamualaikum...
Malam ni saya nak berkongsi tentang antara favorite set pencuci muka saya juga  customer saya. Alhamdulillah set ni amat HOT dan customer saya amat berpuas hati..serious.marvellous. Memang setanding produk mahal yg ada kat shopping mall... bezanya, Nutriwhite ni harganya affordable dan packaging pun mmg menjimatkan. Tak boleh tahan tgk feedback2 yg mengujakan di Lounge customer2 kami.. feedback mereka2 yg dah menggunakannya..set ni mmg laris kat Malaysia.. apa taknya, sampai stok kat Shaklee Branch pun asyik OUT OF STOCK.

UNIKNYA Nutriwhite ini bekerja dengan LIMA CARA:
1. MENGHALANG - melindungi kulit dari kerosakan dan gelap akibat sinaran UV dari matahari.
2. BERKURANGAN - Pigmen gelap dalam kulit mula berkurangan.
3. MENYEKAT - Menyekat/mencegah rupa pigmen gelap dari sel-sel kulit asas dari memindahkan kepada lapisan atas, membantutkan kemunculan tompok hitam (jeragat)
4. MENCERAH - Mencerah kan kulit dan menjadikan tona kulit sekata.
5. MEMPERBAHARUI - dengan cepat mengeluarkan sel-sel mati yang akan mengakibatkan blotchiness, mencerahkan dan kulit lebih glowing.

Set Nutriwhite yg lengkap mengandungi make up remover, foaming cleanser, softener (toner), daily essence, spot treatment, lotion with spf 15, overnight cream. Yang saya pakai ialah yg basic  iaitu make up remover (beautician kata walaupun tak pakai mekap, sblum tidur kena cuci dgn make up remover dahulu sbb kulit muka kita terdedah dgn persekitaran,asap,etc )cleanser, toner, daily lotion, dan spot treatment(yg ni mmg bagus kalau tona tak sekata or ada jeragat or utk cegah radang kulit.. bestt). Yg overnight cream tu saya tak guna hari2 sbb biasanya guna vitamin E sebagai masker sebelum tidur.. Di samping set nutriwhite, saya gune sekali gak set Enfuselle tapi harini kita tgk apa yg ada dlm set Nutriwhite ni...

sumber: shaklee.com.my




Spot Whitening Treatment-
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit

Cats Claw menegangkan kulit

Vitamin C aktif membawa kecerahan untuk kulit dan lebih halus


 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15-
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

 Gentle Action Makeup Remover-
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan

Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit

Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri



Daily Defense Whitening Essence
Diformulasi dgn:
Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,

Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen

Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam

Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari

Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah


 Soothing Radiance Whitening Softener-
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary

Kudzu menegangkan dan mencerahkan

Marshmallow melembapkan


 Overnight Renewal Whitening Cream-
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam

Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit

Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah

Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


Daily Defense Whitening Essence
Diformulasi dgn:
Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,

Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen

Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam

Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari

Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah.

Ok sekian sharing saya pada malam ni.
Jika nak tau lebih lanjut boleh hubungi saya ya.





Wednesday, December 10, 2014

GEMPAR DISEMBER 2014!! Buy 3 FREE 1 COLLAGEN POWDER.

Assalamualaikum...hari ni nak share DUA berita. Berita gempar nih. Ada yg BAIK dan BURUK. Nak tau apa??
Haaa.....
Berita BAIK ialah Shaklee offer bulan ni BUY 3 FREE 1 Shaklee Collagen Powder dari 10 Disember - 31 Disember 2014.
Berita BURUK nya ialah SELAGI STOK MASIH ADA dan Shaklee akan discontinue jual selama setahun sebab nak upgrade sijil dorang untuk Shaklee Collagen Powder ni. Sebab kerajaan dah buat syarat baru. Jadi Shaklee tak lepaskan peluang untuk tetap jadikan Shaklee Collagen Powder antara yang TERBAIK dari segi kualiti.


Buat yang tertunggu2 PROMO Shaklee Collagen Powder ni boleh GRAB bulan ni. Murah ke tak?? Buy 3 FREE 1 (worth RM298) tu. Nak bli satu-satu pun boleh tak ada masalah. Kalau bli 1 set terus BUY 3 FREE 1 dapat banyak lagi GANJARAN. Nak tau...meh nak share.

Jika beli BUY 3 FREE 1 anda akan dapat:
1. FREE 1 KOTAK COLLAGEN POWDER WORTH RM298.
2. FREE MEMBERSHIP WORTH RM65
3. CASH BONUS WORTH RM 30++

Kalau diikutkan...dengan cash bonus tu...kira diskaun tambahan yg Shaklee bg cuma bayar kemudian tgh bulan hadapan. Best kan?? JIMAT SEHINGGA RM400++ total semua yg dapat dengan pembelian BUY 3 FREE 1. Tapi nak beli satu-satu pun boleh. Contact saya ye...detail ada di bawah:


Friday, December 5, 2014

Sumber Vitamin C dari Makanan

Ok hari ni nak share sikit tentang sumber Vitamin C.
Kita tahu yang Vitamin C ni adalah Vitamin LARUT AIR.
Secara umumnya kita tau yang Oren atau Limau menyumbang vitamin C buat badan kita.
Ada lagi buah-buahan lain yang sumbangkan Vitamin C...antaranya ialah:

Haaaa....banyak kan??
Tak terhad pada keluarga buah dan citrus sahaja.
Ok pasni kalau buah oren tak ada boleh cari buah-buahan lain atau pun sayur-sayuran.
Jangan susah hati k.
Ok buat yang TAK SUKA atau TAK SEMPAT makan buah atau sayuran.
Atau yang pentingkan nak makan yang ORGANIK.
Sebab yang kita makan sekarang ni bukan organik....organik lagi MAHAL harganya.
Buat yang masalah di atas boleh saya cadangkan :

1. SUSTAINED RELEASED VITA C PLUS (Dewasa) tahan 6 bulan (180 tablet)



dan


2. VITA C CHEWABLE PLUS (Kanak-kanak) tahan 3 bulan (90 tablet)



Rasanya memang rasa oren betul sebab tak ada pemanis dan perasa tiruan.
Memang natural cuma ianya diproses.
1 tablet = 7 1/2 biji oren....haaa...hebatkan.
Diperkaya dengan ROSE HIP dan BIOFLAVANOID untuk penyerapan yang MAKSIMA.
Yang paling unik  SUSTAINED RELEASED VITA C PLUS berkonsepkan PELEPASAN SETIAP JAM.
Jika berminat boleh dapatkan dari saya SID Shaklee yang bertauliah.
Hubungi saya seperti di bawah:







Wednesday, December 3, 2014

Vitamin C....Dos harian??

Assalamualaikum..
Harini saya nak share tentang Vitamin C lagi. Tapi hari ni fokus kepada kadar pengambilan seharian Vitamin C.
Sebenarnya kadar pengambilan Vit C ni adalah BERBEZA bagi setiap individu.
Ia diperlukan bergantung pada faktor umur dan juga jantina. Faktor-faktor yang lain ialah kehamilan dan juga penyakit ikut kadar keseriusan.

Saya mencadangkan pengambilan Vit C melalui supplemen agar mengikut dos yang dicadangkan di Amerika Syarikat seperti jadual dibawah :
Rujukan : Dr Zubaidi

Jika selepas makan Vitamin C anda cirit-birit atau sakit perut. Jadi bermakna dos Vitamin C perlu dikurangkan.
Bagi PEROKOK TEGAR, jumlah Vitamin C harian perlu lebih 45 mg dari yg biasa. Ini kerana asap rokok menyebabkan radikal bebas menghuni dalam badan.
Kanak-kanak 1 hingga 3 tahun dos TIDAK LEBIH dari 400mg sehari.
Kanak-kanak 4 hingga 8 tahun pula TIDAK LEBIH 650mg sehari.
Kanak-kanak 9 hingga 13 tahun TIDAK LEBIH dari 1200mg sehari.

Buat ibu hamil dan menyusu kadar Vitamin C yang dicadangkan ialah 85 mg dan tidak seharusnya mengambil lebih dari 1000mg sehari.

Alhamdulillah...Sustained Release Vitamin C Plus Shaklee berkonsepkan 'PELEPASAN VITAMIN C SECARA BERPERINGKAT' iaitu setiap jam. Jadi Vitamin C tidak akan dilepaskan sekaligus walaupun 1 tablet = 500mg. Ia juga mengandungi Bioflavanoid yang membantu dalam penyerapan Vitamin C yang maksimum. Vitamin C yang tidak diperlukan akan dikeluarkan melalui air kencing dan anggota perkumuhan yang lain. Jadi InsyaAllah tiada Vitamin C yang berlebihan akan tinggal dalam badan kita.
Untuk kesan terbaik saya mencadangkan Sustained Released Vitamin C ni untuk semua kerana ia natural dan telah dijalankan kajian oleh Shaklee.

Untuk kanak-kanak saya cadangkan Vit C Chewable seperti dibawah. Setiap tablet mengandungi 100mg Vit C.

Yang PALING PENTING, air masak atau air putih perlu ambil secukupnya untuk bantu buah pinggang bekerja. 25kg berat = 1 Liter air. Jika anda perlukan Vitamin C boleh hubungi saya dan saya akan hubungi anda secepat mungkin.


Tuesday, December 2, 2014

Radikal Bebas dan Kesannya

Assalamualaikum.
Pagi ni saya nak share tentang radikal bebas memandangkan kita tak berapa aware sangat tentang radikal bebas ni walaupun kita terdedah setiap hari.
Benda apa ni radikal bebas?? Sumber ini saya dapat dari wikipedia.

"Radikal bebas adalah molekul yang kekurangan satu elektron, dan membuat molekul tersebut menjadi tidak stabil dan selalu berusaha mengambil elektron dari molekul atau sel lain. Radikal bebas dapat dihasilkan dari hasil metabolisme tubuh dan faktor luaran seperti asap rokok, hasil penyinaran ultra ungu, zat kimia dalam makanan dan bahan pencemar lain. Penyakit yang disebabkan oleh radikal bebas bersifat kronis, iaitu diperlukan masa waktu bertahun-tahun untuk penyakit tersebut menjadi nyata."


Radikal bebas ni ibarat RACUN yang akan makan sikit demi sedikit kesihatan kita. Contoh penyakit yang sering dihubungkan dengan radikal bebas adalah serangan jantung dan barah. Untuk mencegah atau mengurangi penyakit kronik karena radikal bebas diperlukan antioksidan.
Sebenarnya, tubuh manusia dapat meneutralkan radikal bebas ini, hanya saja bila jumlahnya terlalu berlebihan, maka kemampuan untuk meneutralnya akan semakin berkurang. Merokok, misalnya, adalah kegiatan yang secara sengaja memasukkan pelbagai racun kimia yang bersifat radikal bebas ke dalam tubuh. Tubuh manusia dibentuk untuk menerima zat yang neutral, sehingga apabila menerima asap rokok, badan akan berusaha untuk mengeluarkan pelbagai racun kimia ini dari tubuh melalui proses metabolisme, tetapi proses metabolisme ini pun sebenarnya menghasilkan radikal bebas. Untuk pengetahuan, kegiatan merokok sama sekali tidak berfaedah untuk tubuh, walaupun dapat ditemui perokok yang panjang umurnya.

Radikal bebas yang mengambil elektron dari sel tubuh manusia dapat menyebabkan perubahan struktur DNA sehingga timbullah sel-sel mutan. Bila perubahan DNA ini terjadi bertahun-tahun, maka dapat menjadi tekanan oksidatif yang menimbulkan berbagai penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung, dan alzheimer. Tubuh manusia, sesungguhnya dapat menghasilkan antioksidan tetapi jumlahnya sering sekali tidak cukup untuk menetralkan radikal bebas yang masuk ke dalam tubuh, dan juga ada beberapa antioksidan yang tidak dapat dihasilkan dari tubuh tetapi harus melalui makanan. Biasanya, supplemen tambahan diperlukan untuk melawan radikal bebas ini.
Sebagai contoh, tubuh manusia dapat menghasilkan glutathione peroxidase, salah satu antioksidan yang sangat kuat, tubuh memerlukan pengambilan vitamin C sebanyak 1,000 mg untuk mendorong tubuh menghasilkan glutahione peroxidase ini. Kita juga perlu mengambil Vit E dan juga Vit A untuk membantu badan melawan radikal bebas ini.

Cadangan saya buat anda yang betul2 nak melawan radikal bebas ni ialah:

1. Sustained Released Vita C Plus


2. Vitamin E Complex


3. Caratomax ( Vitamin A)

Ambil secara konsisten insyaAllah kita akan melawan radikal bebas ini dan menghalang penyakit kronik serta mencapai kesihatan optimum. InsyaAllah.

Berminat untuk mencuba boleh hubungi saya dibawah dan saya akan dapatkan anda secepat mungkin. 


Monday, December 1, 2014

PROMO berGANDA DISEMBER 2014

Assalamualaikum.
Harini dah 2 Disember dan dah kuar OFFICIALLY poster untuk PROMO bulan DISEMBER ni.
Sangat TERUJA sebab bulan ni 2 produk sekali jalan.
Dua-dua produk untuk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit.
Nak tau apa PROMO HEBAT bulan ni??

Taraaa...




PROMO VIT C Sustained Release Plus dan Vit E Complex.
Dua2 ada keunikan tau:

Vit C - Merupakan produk PERTAMA yang menawarkan Vitamin C dengan kawalan pelepasan secara SEMULAJADI yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran yang melepaskan Vit C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.
Vit C adalah sejenis antioksidan yang kuat dan merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, kekuatan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah. Yang paling BEST ni haaa...




Vita-E Complex® -  Mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.
Setiap kapsul sofgel menyediakan:
  • 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium.
  • Membantu mengekalkan kesihatan yang baik
Vit E adalah sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak dimana ia menyokong kesihatan JANTUNG, OTAK dan PROSTAT disamping meningkatkan fungsi paru-paru,kolon dan keimunan.
Satu kajian yang dijalankan oleh sekumpulan penyelidik di Universtiti TUFTS menunjukkan bahawa pengambilan Vit E berupaya meningkatkan fungsi keimunan pada warga emas.


Jadi apa tunggu lagi....Jangan lepaskan GRAB di bulan Disember ni dengan HARGA TERBAIK.
InsyaAllah.






Sunday, September 28, 2014

Membeli Mealshakes sambil menderma

Bulan September dan Oktober 2014.
Shaklee sasarkan 1 juta Mealshakes akan terjual Buy 3 FREE 1.
Untuk membantu anak-anak yang kurang bernasib baik
Setiap pembelian Mealshakes buy 6 FREE 1, 10% dari belian akan disumbangkan ke My Kasih Foundation.
Jom sama2 membeli sambil menderma.



Marsha (013-9337697)
COD area Tanjung Rambutan, Tambun, Gopeng, Meru, Chemor, Ipoh dan POSLAJU seluruh Malaysia.
Emel: babymamapapaestore@gmail.com